Lleó XIV: “Preguem per la conversió d’aquelles persones que encara no reconeixen la urgència de cuidar la casa comuna”

descarga
Lleó XIV, durant la primera Missa per a la cura de la Creació. | Foto: @vaticannews_it

“Hem de resar per la conversió de moltes persones, dins i fora de l’Església, que encara no reconeixen la urgència de cuidar la casa comuna“. En un matí assolellat, Lleó XIV va inaugurar la nova fórmula de la Missa per a la cura de la Creació, un altre somni del papa Francesc assumit pel papa Prevost. I ho va fer llançant una andanada contra els negacionistes climàtics, que n’hi ha, també dins l’Església catòlica.

“Dono les gràcies a moltes persones aquí presents, que han treballat en aquest sentit per a la litúrgia”, va traçar el pontífex, des del centre Laudato Si, una “bella inspiració del papa Francesc” i la seva profecia per a assenyalar “la necessitat de cuidar la creació, la casa comuna”.

“Al començament de la missa hem resat per la conversió, la nostra conversió. Voldria afegir que hem de resar per la conversió de moltes persones, dins i fora de l’Església, que encara no reconeixen la urgència de cuidar la casa comuna. Molts desastres naturals que encara veiem en el món, gairebé cada dia en molts llocs, en molts països, són en part causats també pels excessos de l’ésser humà, amb el seu estil de vida”, va recalcar el papa, qui es va preguntar “si nosaltres mateixos vivim o no aquesta conversió: quanta necessitat hi ha d’ella!”.

Un món marcat per l’escalfament global i els conflictes

Després d’aquestes paraules, pronunciades de forma improvisada, Lleó va insistir a reflexionar sobre “un món que crema, tant per l’escalfament global com pels conflictes armats”, i que “fan tan actual el missatge del papa Francesc en les seves encícliques Laudato Si’ i Fratelli tutti”.

“Molts desastres naturals que veiem en el món, gairebé cada dia en molts llocs, són en part causats també pels excessos de l’ésser humà”, ha dit el papa Lleó. | Foto: @vaticannews_it

La por dels deixebles en la tempesta, com es llegia en l’Evangeli d’avui, “és una por de gran part de la Humanitat”. Davant d’això, “hi ha esperança!”. “L’hem trobat en Jesús. Ell continua calmant la tempesta. El seu poder no pertorba, sinó que crea; no destrueix, sinó que fa ser, donant nova vida”, va assenyalar el pontífex, qui va incidir en el fet que les paràboles de Jesús “revelen un profund vincle amb aquella terra i aquelles aigües, amb el ritme de les estacions i la vida de les criatures”.

Canviar la relació amb les coses creades

“La nostra missió de custodiar la creació, de portar-vos la pau i la reconciliació, és la seva mateixa missió: la missió que el Senyor ens ha confiat”, va afegir Prevost. “Sentim el crit de la terra, sentim el crit dels pobres, perquè aquest crit ha arribat al cor de Déu. La nostra indignació és la seva indignació, la nostra labor és la seva labor”, va clamar.

El projecte ‘Borgo Laudato Si a Castel Gandolfo. | Foto: @vaticannews_it

“Només una mirada contemplativa pot canviar la nostra relació amb les coses creades i treure’ns de la crisi ecològica que té com a causa la ruptura de les relacions amb Déu, amb el proïsme i amb la terra, a causa del pecat”, va subratllar el papa en la seva homilia, en la qual va reivindicar el “Borgo Laudato Si’, en el qual ens trobem, vol ser, per intuïció del papa Francesc, un ‘laboratori’ on viure aquesta harmonia amb la creació que és per a nosaltres curació i reconciliació, elaborant modalitats noves i eficaces per a custodiar la naturalesa que se’ns ha confiat”.

Article de Jesús Bastante publicat en col·laboració amb ‘Religión Digital‘.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

[sibwp_form id=2]