Aquest passat dilluns a la tarda, el Parlament de Catalunya va acollir l’acte de commemoració del vintè aniversari del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER)-Consell Interreligiós. El president de la cambra catalana, Josep Rull, que va presidir i cloure l’acte, va posar en valor en la seva intervenció “el diàleg, la col·laboració i la pedagogia” que pomou aquesta organització, convertint aquesta acció en instruments “per frenar la propagació de prejudicis i per defensar els drets humans, el pluralisme i la democràcia”.
Rull, que també va posar en relleu l’“orgull immens” que suposa el fet que la celebració és decidís fer en la seu del Parlament de Catalunya, va voler agrair als representants de l’entitat el seu “exercici de generositat immensa”, en un moment en què, segons Rull, “es troba a faltar l’escolta, la comprensió i el reconeixement mutu”.

Per la seva part, el president del GTER, Mohamed Halhoul, va definir els vint anys de l’entitat com “dues dècades de camí compartit”, referint-se al paper desenvolupat pels representants de les principals institucions religioses presents a Catalunya, que “han promogut la pau i l’harmonia religiosa”. A més, Halhoul va assenyalar que es continuarà treballant per “una cultura de pau i una societat més oberta, tolerant i respectuosa amb la diversitat”.
Girant al voltant de tres conceptes (l’harmonia, l’esperança i la transcendència), que van ser ampliats en tres conferències, la celebració va comptar amb representants de les comunitats religioses que integren el GTER, com són la Comunitat Israelita de Barcelona, el Consell Evangèlic de Catalunya, el Consell Islàmic de Catalunya, la Conferència Episcopal Tarraconense, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya i l’Església Ortodoxa; així com d’altres confessions que participen en el Consell Interreligiós, i membres de de diversos partits polítics i de diverses entitats socials.