El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

Taltavull envia als polítics de les Balears la ‘Fratelli Tutti’ del Papa per “rehabilitar la política” davant de la crispació actual

descarga

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha enviat a tots els polítics de l’illa la Fratelli Tutti, del papa Francesc. Per què? “Perquè vaig considerar necessari compartir amb ells el que el Papa anomena la millor política”, explica el prelat al seu vídeo setmanal, amb què ofereix una mirada per “rehabilitar la política” enmig de la crispació creixent.

En el seu missatge, Taltavull lamenta com “la convivència es degrada en una lluita obstinada pel poder a cost de qualsevol preu”. Davant d’això, afegeix, “els cristians necessitem i hem de respondre aportant elements per a una regeneració ètica es es pugui gestar amb la lletra i l’esperit dels drets humans i oferint aquells valors evangèlics que il·luminin decisions i sobretot provoquin actuacions valentes”.

El bisbe de Mallorca reivindica l’encíclica papal com un instrument per regenerar la democràcia “amb l’aportació valuosa de tota la ciutadania”.

“Francesc parla del gust de reconèixer l’altre que condueixi a la gestació d’un pacte social. Sense aquest reconeixement sorgeixen maneres subtils de buscar que l’altre perdi tot significat i que no se li reconegui cap valor a la societat. Per això, volem optar per allò que ell anomena l’amor polític, és a dir, avançar cap a un ordre social i polític l’ànima del qual sigui la caritat social”, traça el prelat, el qual reivindica, juntament amb Bergoglio, “la bona política” que “uneix a l’amor, l’esperança, la confiança en la reserva de bé que hi ha al cor del poble, malgrat tot”.

“Desqualificar ràpidament l’adversari”

Per a Taltavull, “entristeix que prevalgui el costum de desqualificar ràpidament l’adversari, aplicant-li epítets humiliants en lloc d’enfrontar un diàleg obert i respectuós on es busqui assolir una síntesi superadora. El pitjor és que aquest llenguatge habitual en el context mediàtic d’una campanya política s’ha generalitzat de manera que tots l’utilitzen fins i tot quotidianament”.

Davant d’això, Taltavull reclama “herois del futur”, que “seran els que sàpiguen trencar aquesta lògica malaltissa i decideixin sostenir amb respecte una paraula carregada de debò més enllà de les conveniències personals. Déu vulgui que aquests herois s’estiguin gestant, ja silenciosament al cor de la nostra societat”.

Article publicat per Jesús Bastante en col·laboració amb ‘Religión Digital‘.

Escriu el teu comentari

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

El més llegit d'aquesta setmana