La Setmana per la Pau d’Arcadi Oliveres, promoguda per Justícia i Pau, tindrà lloc aquest mes de maig amb una programació centrada en l’aigua com a element vital. L’aigua és essencial per a la vida i la biodiversitat del planeta, però la seva gestió inadequada, l’escassetat derivada del canvi climàtic i la desigual distribució provoquen tensions i conflictes en l’àmbit local i global.
Amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de garantir-ne un accés just i equitatiu, la Setmana per la Pau ofereix una sèrie d’actes gratuïts i oberts a tothom, que combinen art, teatre, música i reflexió. Aquestes activitats volen reivindicar la necessitat de gestionar l’aigua amb seny i posar-la al centre d’un futur sostenible i pacífic. L’esperit d’Arcadi Oliveres, defensor incansable dels drets humans, la justícia global i el desarmament, impregna aquest cicle que porta el seu nom i manté viu el seu llegat.
La programació començarà el 13 de maig a les 18.30 hores a la Sala Auditori de la Fontana, amb la representació d’una comèdia a càrrec del grup de teatre jove O.T.N.I., plena de força, ironia i mirada crítica. El 14 de maig, a les 19.00 h a la Plaça de Sant Jaume, l’art omplirà l’espai públic per expressar la diversitat cultural i de creences que conviuen en la nostra societat.
El 16 de maig, a les 18.30 hores, el Centre Cívic de la Barceloneta acollirà la inauguració d’una exposició col·lectiva d’artistes que, a través de les seves obres, reflexionen sobre els conflictes i els usos de l’aigua arreu del món. L’acte de cloenda se celebrarà el 23 de maig, a les 18.00 hores, a l’Auditori de la Facultat de Psicologia de Blanquerna-URL. La trobada commemorarà els 800 anys del Càntic de les Criatures i els 10 anys de la Laudato Sí, amb la participació de diverses entitats compromeses amb l’ecologia i la justícia, i l’acompanyament musical de les corals Caliu i Ubuntu.
Tots els actes de la Setmana per la Pau tenen accés lliure i volen ser una invitació a repensar la relació amb un recurs tan essencial com l’aigua, per tal que sigui veritablement un símbol de vida i no de conflicte.
