Sergi Gordo, bisbe electe de Tortosa. | José L. Gómez Galarzo

Sergi Gordo, nomenat bisbe de Tortosa: “Aviat seré amb vosaltres com un tortosí més”

jordpacheco

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo Rodríguez ha estat nomenat nou bisbe de Tortosa. Així ho han anunciat la Santa Seu a través del seu butlletí oficial i el cardenal Joan Josep Omella, que ha comparegut davant els mitjans aquest mateix dijous al migdia a la Sala de Premsa Palau Episcopal de Barcelona.

Sergi Gordo prendrà possessió del càrrec el pròxim 9 de setembre, a les 11 hores en una eucaristia a la catedral de Santa Maria de Tortosa. D’aquesta manera, passarà a ocupar la vacant deixada per Enric Benavent, que el 10 d’octubre de 2022 va ser nomenat arquebisbe de València.

Conegut per la tenacitat amb què ha desenvolupat els nombrosos càrrecs (pastorals, acadèmics i de gestió) al territori diocesà de Barcelona, Des de 2021, Gordo és també secretari i portaveu de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) i president del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya i de la Comissió Interdiocesana d’Apostolat Seglar de Catalunya. A la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), és membre de la Comissió per als laics, família i vida.

Nascut a Barcelona el 23 de març de 1967 en el si d’una “senzilla família de treballadors vinguts d’un petit poble de Granada”, Gordo es va formar als seminaris Menor i Major de Barcelona i va ser ordenat diaca l’any 1991 i prevere un any després a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès.

En la seva salutació als diocesans, el bisbe electe de Tortosa, que té com a lema episcopal “Servir al Senyor amb alegria”, ha manifestat que aviat serà amb els habitants de la diòcesi “com un tortosí més”; també ha agraït “aquests intensos sis anys de fraternitat episcopal” viscuda amb el cardenal Omella, amb els bisbes Javier Vilanova, David Abadías i el desaparegut Antoni Vadell, qui va morir a inicis de 2022 a causa d’un càncer.

Aquest nomenament torna a deixar l’arquebisbat de Barcelona amb dos bisbes auxiliars en lloc de tres, ja que Sergi Gordo ha ocupat aquest càrrec des de 2017 després de ser ordenat pel mateix Joan Josep Omella.

Cobert el bisbat de Tortosa, a la resta de bisbats catalans queden pendents nomenaments episcopals a Girona, que està en seu vacant des de fa quinze mesos, Sant Feliu de Llobregat i Lleida, on els bisbes Agustí Cortés i Salvador Giménez ja han presentat la seva renúncia en complir 75 anys.

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

El més llegit d'aquesta setmana