Bon dijous.
Es veneren avui:
- Sant Joan I, papa i màrtir. El rei Teodoric el forçà a viatjar a Constantinoble per negociar amb l’emperador Justí un tracte més deferent envers els gots, que negaven la divinitat de Jesús. El poble de Constantinoble acollí el papa amb entusiasme. Quan retornà, Teodoric, decebut pels resultats, el detingué. Humiliat i vexat, morí a la presó de Ravenna, el 526. I el Poble de Déu l’aclamà com a màrtir i sant.
- Sant Pròsper, el darrer bisbe de Tarragona abans de la destrucció de la ciutat pels sarraïns, a principi del s. VIII. El seu pontificat va durar fins al 713 (segons algunes fonts fins al 718). Destruïda Tàrraco pels àrabs, fugí amb un grup de clergues (entre els que s’esmenten els clergues Justí, Procopi, Pantaleó, Marçal i Jordi) cap a Itàlia emportant-se les restes de Fructuós, dels diaques Auguri i Eulogi i altres objectes de l’arquebisbat, com l’oracional visigòtic tarraconense, custodiat actualment a la seu de Verona. Va morir el 718 en olor de santedat al monestir de San Fruttuoso di Capodimonte, que ell mateix havia fundat a la Ligúria, i les seves restes van ser enterrades a l’església parroquial del proper poble de Camogli, a la Ligúria.
- Sant Eric o Erik IX, rei de Suècia i màrtir (+ 1161).
- Santa Maria Josefa del Cor de Jesús Sancho de Guerra, verge i fundadora de les Serventes de Jesús. Havia nascut a Vitòria 1842 i morí a Bilbao el 1912.
- Santa Rafaela Maria Porras Ayllón, fundadora de les Esclaves del Sagrat Cor de Jesús. Havia nascut a Pedro Abad – Andalusia el 1850 i morí a Roma el 1925.
- Beat Estanislau Kubski, prevere i màrtir, el 1942, al camp de concentració de Dachau – Baviera, víctima del nazisme.
- Beat Martí Oprzdek, prevere dels Germans Menors i màrtir a Linz, el 1942, víctima del nazisme.