La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) s’ha volgut adherir al manifest que ha fet públic l’Organització Internacional per l’Educació Catòlica (OIEC), en què es denuncia la greu crisi humanitària que pateixen els infants a Gaza. Tal com indica la seva secretària general, Meritxell Ruiz, en unes declaracions recollides per Flama, “davant l’horrible i inhumana situació que pateixen milers de palestins, l’escola cristiana s’afegeix al comunicat publicat per aquesta organització, de la qual formem part”.
El document posa el focus en el patiment que viuen els nens i nenes d’aquella regió; una situació que, per a Ruiz, genera “un enorme patiment i una vulneració de massa drets humans”, mentre “hi ha un acarnissament en infants, adolescents i mares a diferents indrets del món”, explica la representant de l’organització catalana. El manifest reclama, per això, una resposta “ferma i immediata” per part dels governs i les institucions internacionals, remarcant la “crida incansable per a la pau i la raó feta pel papa Lleó XIV”.
Amb el títol “La infància mai no hauria de ser un objectiu”, en el text se subratlla la responsabilitat col·lectiva davant una tragèdia que afecta els més vulnerables i es declara, per part de la institució impulsora del manifest, que “la nostra capacitat d’indignar-nos segueix intacta”, mentre es nega a “mirar cap a una altra banda” mentre el sofriment es continuï accentuant. L’organització, d’aquesta manera, insisteix que “els governs tenen una responsabilitat moral, política i humana” en la protecció de la infància.

En aquest context, la Fundació Escola Cristiana reafirma el seu compromís amb la defensa dels drets humans i la dignitat de totes les persones. “Des dels centres educatius, que la nostra sigui una acció decidida de conscienciació, denúncia i compromís, cal que es treballi la conscienciació i els valors de l’Evangeli per denunciar el menysteniment de la vida humana de tantes persones i no només en aquest conflicte sinó en tots”, com argumenta la secretària general.
Un dels eixos centrals del manifest és la denúncia de la inacció de la comunitat internacional i el rebuig del silenci institucional: “La OIEC denuncia la inèrcia del món polític, paralitzat per càlculs diplomàtics, econòmics o estratègics, mentre moren nens, es destrueixen famílies i se silencien escoles”, s’hi afirma. Davant aquesta situació, el document subratlla que “ja no es tracta d’esperar” perquè “massa vides ja s’han destrossat davant la indiferència general”.
El manifest també expressa el seu suport “a totes les comunitats educatives atrapades en aquesta tragèdia, a tots els professors que, en l’ombra, continuen transmetent malgrat la por, i a cada infant els somnis del qual són trepitjats”. L’OIEC reconeix, en aquest sentit, la força silenciosa de l’educació i fa una crida al món a no abandonar la seva capacitat d’empatia i responsabilitat col·lectiva.
Amb seu a Roma, l’OIEC és una xarxa internacional que representa prop de 210.000 centres educatius catòlics a més de 100 països, i promou una educació de qualitat basada en els valors de l’Evangeli. La seva veu, en aquest manifest, reflecteix un posicionament clar i contundent en defensa de la infància i de la pau com a horitzó educatiu i humà irrenunciable.