Josep Roca: “La iniciativa solidària Cava amb Cor dignifica socialment i transforma realitats”

xpv
Josep Roca. | Foto: 'Flama'

Per al sommelier Josep Roca, només hi ha 2 aspectes que uneixen els humans al món: “D’una banda, la ignorància i, de l’altra, l’acte de menjar i de beure”, diu mentre conversa amb Flama entre vinyes a Subirats, Alt Penedès, on es troba la seu de la Confraria del Cava de Sant Sadurní d’Anoia. Allà ha tornat a apadrinar la iniciativa solidària Cava amb Cor, impulsada per aquesta confraria amb l’objectiu de finançar, per cinquè any consecutiu, les beques menjador i els projectes socials i educatius de Càritas Catalunya.

“Cava amb Cor és una oportunitat per reflectir que darrere de l’acció de menjar i de beure també hi ha lloc per al diàleg, per establir ponts i per crear aliances que estiguin estretament vinculades a la bondat i la solidaritat, tot creant un món millor”, constata el pare del Martí i la Maria i un dels artífexs del Celler de Can Roca de Girona al costat dels seus 2 germans, en Jordi i en Joan Roca.

De fet, durant l’últim lustre s’han venut fins a 45.411 ampolles del blanc reserva Cava amb Cor, recaptant gairebé 126.827 € i, alhora, ajudant més de 846 infants, joves i les seves famílies, tal com han posat en relleu aquest dijous 25 de setembre tant Eduard Sanfeliu, president d’aquesta confraria, com Salvador Busquets, president de Càritas Catalunya.

L’acte ha servit per agrair el compromís de cavistes, patrocinadors, empreses i punts de venda implicats en aquest projecte solidari. | Foto: ‘Flama’

Estimar cuinant i servir cuidant

Sense entendre la caritat com un gest paternalista, sinó com una expressió d’empatia activa, el copropietari del Celler de Can Roca admet que “la caritat pot transformar-se en acció concreta”, en forma de projectes que generen oportunitats, que dignifiquen i que, per al gironí, “transformen realitats“.

Una mentalitat que, per al sommelier, ha de créixer socialment davant els conflictes armats que continuen actius en “altres parts del Mediterrani on, a diferència de les nostres costes, els humans no gaudeixen de l’aigua salada, sinó que pateix”, com a la Franja de Gaza. “És un mar negre, també, perquè hi tenim tristesa infinita, injustícies, desigualtats, cors trencats i somnis esberlats“, lamenta Roca, que conclou assenyalant que “és desesperant que, en ple segle XXI, hi hagi professionals de la gastronomia en molts d’aquests punts de crisi social i política, i que no puguin treballar pel fet de no tenir aliments”.

La Campanya Cava amb Cor és fruit de la col·laboració entre la Confraria del Cava i Càritas Catalunya. | Foto: ‘Flama’
Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia