Residència Salesiana Martí-Codolar. | Wikimedia Commons

L’Acció Catòlica Obrera acollirà a Barcelona el seminari del Moviment de Treballadors Cristians Europeu

cropped-fav.png

El Moviment de Treballadors Cristians Europeu (MTCE) celebrarà entre els dies 21 i 23 de setembre a la residència salesiana de Martí Codolar de Barcelona el seu seminari i la seva assemblea d’enguany. Amb motiu d’aquesta trobada, l’organització ha volgut que Acció Catòlica Obrera (ACO), moviment d’Església que complirà set dècades de vida el pròxim mes d’octubre i forma part d’aquesta xarxa, en faci d'”amfitrió”, tal com ha informat la mateixa ACO en un comunicat.

Quan falten dues setmanes per a l’inici de l’esdeveniment, ja s’hi han inscrit prop d’una cinquantena de representants de l’entitat, provinents d’arreu d’Europa. Les activitats arrencaran el dia 21 al matí amb un simposi que tindrà com a teló de fons el mètode d’actuació del papa Francesc basat en “veure, jutjar i actuar”; a la tarda se celebrarà un treball de grups per analitzar la situació democràtica i l’estat de dret als països respectius. L’últim acte del dia serà la ponència de Karl Brunner, copresident de l’MTCE, “Democràtic o catòlic? Aclariments sobre la tensió entre democràcia i doctrina social catòlica”.

El divendres 22 de setembre al matí, l’eurodiputada Gwendoline Delbos impartirà una conferència sobre el paper de les organitzacions de treballadors en el desenvolupament democràtic i de l’estat de dret des de la perspectiva del Parlament Europeu. I a la tarda, els participants podran visitar diversos projectes socials d’Església a Barcelona com ara El Lloc de la Dona, la Fundació Migra Studium i l’Hospital de Campanya de Santa Anna.

El seminari finalitzarà el dissabte 23 de setembre amb la ponència de Toni Mora, president del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), que abordarà “El paper de les organitzacions dels treballadors en una Europa pròspera i democràtica”. A la tarda es presentaran les conclusions, es debatrà la declaració final i se celebrarà una eucaristia presidida per Mons. Sergi Gordo, bisbe de Tortosa i responsable de la Pastoral Obrera a la Conferència Episcopal Tarraconense.

El Moviment de Treballadors Cristians Europeu és una xarxa d’11 organitzacions de treballadors a 8 països de la UE i a Suïssa. Es pronuncia cada any coincidint amb jornadaes reivindicatives del món social com ara el Dia de les persones treballadores (1r de maig), el Dia d’Europa (9 de maig), el Dia del medi ambient (5 de juny) o la Jornada pel treball decent (7 d’octubre).

Escriu el teu comentari

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

El més llegit d'aquesta setmana