El papa Francesc. | Telemundo

El quadre clínic del Papa “millora progressivament” després de dues nits hospitalitzat

cropped-fav.png

Aquest divendres, després de passar la seva segona nit ingressat a l’hospital Policlínic Agostino Gemelli, el papa Francesc ha pogut tornar a llegir els diaris i començar de nou a treballar. Així ho ha confirmat l’Oficina de Premsa de la Santa Seu en un nou comunicat en què ha assegurat que “el quadre clínic del pontífex millora progressivament i el curs postoperatori és regular”.

“Després d’esmorzar, el Sant Pare ha començat a moure’s i ha passat bona part del matí assegut en un seient. Això li ha permès llegir els diaris i reprendre la feina”, afirma la nota, donant així a entendre que l’estat de salut del pontífex està evolucionant favorablement després de l’operació abdominal a què va ser sotmès el passat dimecres a primera hora de la tarda.

L’operació va durar tres hores i la va dur a terme la mateixa persona que el juliol de 2021 va operar del còlon al pontífex, el doctor Sergio Alfieri, director del Departament de Ciències Mèdiques i Quirúrgiques Abdominals i Endocrí Metabòliques. Va ser precisament Alfieri que el mateix dimecres a la tarda, tot just després d’aquesta nova intervenció quirúrgica, va informar els nombrosos mitjans aplegats al Gemelli sobre l’estat de salut del papa.

Avui és el tercer dia que Bergoglio ha passat ingressat a l’apartament privat reservat per als papes a la desena planta del Gemelli de Roma, i de moment, no se sap quants dies més s’hi haurà d’estar. Mentrestant, per evitar rumors, la Santa Seu està oferint tres butlletins diaris per informar sobre la salut del Papa.

[bws_pdfprint display='print']

Escriu el teu comentari

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

El més llegit d'aquesta setmana